• POMÔŽ ŠKOLE – POMÔŽEŠ PLANÉTE

          • Milí žiaci, rodičia a zamestnanci školy!

            Prosíme, darujte 15 centov našej škole! Zapojte sa do nášho projektu: POMÔŽ ŠKOLE – POMÔŽEŠ PLANÉTE. Od dnes rozbiehame zbierku vratných a zálohovaných PET fliaš a plechoviek, vďaka ktorým chceme získať financie na ďalšie oddychové zóny v našej škole. 

            AKO NA TO?

            - zbierajú sa prázdne, nepoškodené, nestlačené PET fľaše aj s vrchnákom a plechovky značené symbolom Z s čitateľnou etiketou a čiarovým kódom

            - ráno do 8.00 hod. môžete nosiť tieto fľaše a plechovky na vrátnicu do označenej škatule

            - škatule s označením zbierky sú rozmiestnené po celej škole aj na internátoch

            - POZOR!!! Zálohované fľaše nestláčajte a nezahadzujte do košov na plast v triedach! 

            Ďakujeme, že nám pomáhate spríjemniť priestory školy a pomáhate tak aj našej planéte!

          • Tri zvedavé otázky

          • V dňoch 14.-20. februára prežívame aj na Slovensku ďalší ročník NTM. Neviete, čo táto skratka znamená? No predsa „Náročný týždeň maturitný“. Ale nie :-)))) V skutočnosti je to Narodný týždeň manželstva. Medzi našimi učiteľmi a aj zamestnancami, bez ktorých by sme ako škola nemohli fungovať sa nachádza úplná prevaha tých, ktorí žijú v manželstve. No po našich chodbách chodí aj manželská dvojica. Čo jedna. Máme ich rovno dve. A vy určite poznáte ich mená: Janka a Peter Poliakovci a Terezka a Dušan Šípkovci. A práve tieto dvojice sme si zavolali na kratučké interview:

            1. Koľké výročie manželstva si tento rok pripomínate?

            Šípkovci: Tento rok to bude 10 rokov

            Poliakovci: 18 rokov

            2. Ktorú vlastnosť si na tom druhom ceníte?

            p.p. Šípka: Toho, čo si na Terezke cením, je veľa, napr... jej zbožnosť = vzťah s Pánom Ježišom, jej schopnosť povzbudzovať, jej srdečnosť, kreativitu. A má tiež pekné deti

            p.p. Šípková: Zmysel pre humor. Je s ním dobre aj dva týždne v karanténe.

            p.p. Poliaková: Rozhodnosť

            p.p. Poliak: Obetu a trpezlivosť s nami.

            3. Je podľa vás výhodou či nevýhodou, že ste spolu nielen doma, ale ešte aj v práci?

            p.p. Šípka: Zatiaľ vnímam len výhody... je to milé spestrenie pracovného dňa (môžem ju stískať cez pracovnú dobu ) a je s ňou sranda.

            p. p. Šípková: Teším sa, keď sa stretneme. Duško mi pomáha, keď si neviem dať rady s čímkoľvek – hlavne teraz po materskej dovolenke. Keď narazím na technické problémy, keď neviem učiť dištančne a pod. Teším sa, keď si posedíme spolu v kaplnke, v kabinete, vždy mi prinesie nejakú dobrôtku z bufetu alebo mi napíše nejaký odkaz. Mám z toho radosť. Ďalšou výhodou je, že môžeme chodiť spolu domov, že ma každý deň pozve na obed (do jedálne . Nevýhodou je, keď máme choré deti, a vtedy musí chýbať jeden z nás.

            p.p. Poliaková: Výhodou je odvoz do a zo školy, IT servis a iné.

            p.p. Poliak: Výhodou je vyžierať skrinku so sladkosťami, vypýtať si peniaze do bufetu alebo, keď mi Janka urobí kávu. Nevýhodou je vypĺňať takýto dotazník.

          • Úspech na krajskom kole olympiády z ANJ

          • Dňa 8. 2 . 2022 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády AJ. Naša šikovná študentka, Mária Šteruská (kvinta), nás opäť skvele reprezentovala a v tvrdej konkurencii získala 2. miesto, ku ktorému jej srdečne blahoželáme.

          • Úspech na krajskom kole olympiády ľudských práv

          • Dňa 10. 2. 2022 sa konalo krajské kolo olympiády ľudských práv, kde náš študent Daniel Buday zo sexty získal krásne 3. miesto a postúpil do celoslovenského kola. Jeho úspech je o to cennejší, že Daniel sa zároveň pripravuje na olympiády z viacerých predmetov. Gratulujeme ti, Daniel a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Budeme ti držať palce v celoslovenskom kole! 

          • Olympiáda v nemeckom jazyku (ONJ)

          • Šestica našich žiakov Šimon Saxa (Kvarta), Lea Reguliová (Tercia), Ema Kocianová (II.B), Katarína Synaková (Sexta), Diana Murínová (Oktáva) a Žofia Kubašková (Oktáva) – víťazi školského kola ONJ, zastupovali našu školu na okresnom kole súťaže. V silnej konkurencii sa všetci statočne držali. Vynikajúci úspech dosiahla Diana Murínová z Oktávy, ktorá sa umiestnila na 1. mieste a bude našu školu reprezentovať na krajskom kole súťaže. Diane prajeme úspešnú účasť v krajskom kole. Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • ZBER PAPIERA 2021-2022

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí ste sa zapojili do súťaže v zbere papiera. Spoločne sme vyzbierali 2951,51 kilogramov papiera.Jednotliví výhercovia sú:

            1. miesto: Fedoráková Sára - Septima - 160,10 kg

            2. miesto: Skladaný Adam - Sekunda a Skladaná Klára - Kvarta - 159,3 kg

            3. miesto: Dančová Martina - Kvarta - 158,42 kg

            Trieda Sekunda vyhrala tortu za vyzbieraných 575,7 kg

            Výhercom srdečne blahoželáme a ceny odovzdáme v novom roku, keď sa vrátime do školy.

          • ĎAKUJEME!

          • Aj tento rok sme sa, ako škola, zapojili do projektu: "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Vyzbierali sme 43 krabíc a dnes sme ich odovzdali do zberného centra. Krabičky sa rozdelia do Domu Matky Terezy na Fončorde, do Senior Domu Magnólia v Priechode a seniorom v BB, ktorým sa poskytuje terénna opatrovateľská služba. Všetkým Vám, ktorí ste sa zapojili veľmi pekne ďakujeme za Vaše štedré a láskavé srdce.

        • Informatická súťaž iBobor
          • Informatická súťaž iBobor

          • V medzinárodnej informatickej súťaži iBobor súťažilo 59 žiakov z našej školy. Úspešnými riešiteľmi je 17 žiakov.                

            Hugo Baláž príma

            Jakub Halgaš príma

            Samuel Krúpa príma

            Andrea Ťureková sekunda

            Martin Moniš tercia

            Lea Reguliová tercia

            Filip Súlovec kvarta 

            Martin Vaculčiak I. A   

            Michal Gombala kvinta   

            Katarína Rybanová II. B

            Daniel Buday sexta               

            Šimon Hajkovský sexta

            Jakub Škurla IV. A     

            Ján Murin oktáva

            Patrik Valentíny oktáva                              

            Šimon Knížek IV. B     

            Tomáš Páterek IV. B                                         

             

             

             

          • Nové oddychové zóny.

          • Efektívnym hospodárením sa nám podarilo investovať do zútulnenia našej školy a internátov, pričom sme spríjemnili našim študentom čas prestávok a voľného času počas krúžkov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na realizácii.

          • Spolu úspešnejší

          • KGŠM v šk. roku 2021/2022 realizuje aktivity v rámci programu „Spolu úspešnejší 2021“, ktorý pripravilo MŠVVaŠ a ktorý je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR. V rámci programu bolo vytvorených 5 skupín doučovania žiakov KGŠM v predmetoch ANJ, NEJ, MAT a FYZ s cieľom eliminovať negatívne dopady prerušenia prezenčného vyučovania v predchádzajúcich školských rokoch a zvýšiť tak školskú úspešnosť žiakov v priebehu stredoškolského štúdia i pri jeho ukončovaní.Sme radi, že sa do projektu „Spolu úspešnejší 2021“ zapojili naši žiaci a využili tak možnosť zlepšovať sa a napredovať. Veľká vďaka patrí našim pedagógom, ktorí si nad rámec vyučovania a krúžkovej činnosti našli čas na realizáciu tohto projektu.

          • Oznam

          • V piatok 29. 10. 2021 budú sekretariát školy aj ekonomické oddelenie z personálnych dôvodov zatvorené. V prípade potreby nám napíšte e-mail na kgsm@kgsm.sk. 

          • 1. MIESTO PRE KGŠM

          • 1. miesto pre našu školu získali naši študenti Donovalová Anna, Micháleková Júlia Monika, Škurla Jakub, Borguľa Jakub a Gondáš Michal v Župnej kalokagatii stredných škôl 2021. Bolo to krajské kolo športovo-vedomostnej súťaže v konkurencii 15-tich stredných škôl. (orientačný beh, topografia, streľba zo vzduchovky, vedomostné otázky zo zdravot., protipožiarnej ochrany, ekonomiky, práva, histórie a geografie) Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Odišla domov...
          • Odišla domov...

          • Nenápadná, skromná, vďačná za každé povšimnutie a poďakovanie. Takú sme ju poznali. Našu pani upratovačku Dášku Sádovskú. Po krátkej, ale vážnej chorobe si ju Pán v polovici septembra zavolal k sebe. Ako jedno spoločenstvo sme prosili za spásu jej duše v stredu pri spoločnej sv.omši. Nech ju Pán Boh v nebi oslávi a odmení za každé dobro. Venujte jej, prosím, nielen tichú spomienku, ale i modlitbu. 

        • Kvapka v mori...
          • Kvapka v mori...

          • ... ale keby tam nebola, chýbala by. Tak nejako to povedala svojho času Matka Tereza o pomoci jej spolusestier tým najchudobnejším v Kalkate. V stredu 22.9. sme sa aj my na škole zapojili do celoslovenskej verejnej zbierky Boj proti hladu. Vyzbierali sme vyše 90 eur. Malé perníkové srdiečka, ktoré každý darca dostal,môžu pripomínať sladkosť a dobrotu jeho daru pre krajiny trpiace extrémnou chudobou,ako napr. Haiti, Honduras či Albánsko. Viac informácií o zbierke ako aj projektoch pomoci spomínaným krajinám nájdete na www.bojprotihladu.sk.

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia,
            milí žiaci,
            vážení priatelia školy,

            touto formou chceme oficiálne poďakovať všetkým rodičom, priateľom a zamestnancom KGŠM, ktorí  boli ochotní nám pomôcť a prispeli nám finančným príspevkom cez portál LudiaLudom.sk, na zakúpenie šatňových skriniek pre našich žiakov. Spolu aj s príspevkom z iných zdrojov školy sme zakúpili šatňové skrinky podľa nášho pôvodného zámeru (pre prímu, sekundu).

            Zároveň sa chceme poďakovať našim zamestnancom z prevádzky (pani vrátnička Magdaléna Pikulíková, pán školník Zdeno Repka, pani upratovačky Gabriela Blehová, Janka Digaňová) a viacerým ochotným učiteľom, ktorí počas prázdnin pomohli a skrášlili školské prostredie pre žiakov KGŠM (vymaľovanie či oživenie tried, vyčistené ihrisko, vymaľované školské šatne TV...). ĎAKUJEME!

          • Súťaž Spievam po francúzsky

          • Dňa 21.6.2020 sa konalo výnimočné online  celoslovenské kolo súťaže Spievam po francúzsky. Zúčastnilo sa jej viacero žiakov našej školy, ktorým ďakujeme za peknú reprezentáciu. Špeciálne gratulujeme Natálii Nociarovej zo septimy, ktorá vyhrala vo svojej kategórii krásne 1.miesto!