• Biblisti z KGŠM najlepší v BB diecéze

          • Naši biblisti opäť dokázali svoju vysokú úroveň vedomostí. V dňoch 26. a 27. apríl 2022 sa uskutočnilo online diecézne kolo Biblickej olympiády, kde si zmerali sily víťazné družstvá  jednotlivých dekanátov našej diecézy. V 1. kategórii ZŠ  a tiež v 2.kategórii SŠ sa družstvá nášho KGŠM umiestnili na  1. mieste a postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční prezenčne v Košiciach v dňoch 17. - 18. máj 2022.
            Srdečne blahoželáme družstvu 1. Kat ZŠ: Jakubovi Vajdovi- sekunda, Martinovi Monišovi - tercia, Hannah Solárikovej - Kvarta a družstvu 2. kat. SŠ : Valentíne Mihálovej -II.A, Samuelovi Hubačovi - III.A a Timotejovi Petrášovi- III.B. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prosíme o modlitbovú podporu v príprave na národné kolo, kde sa popasujú s víťazmi jednotlivých diecéz.

          • „... A Slovo bolo u Boha ...“

          • Po dvojročnej prestávke sa naša škola znova stala organizátorom diecézneho (krajského) kola súťaže v umeleckom prednese kresťanskej poézie a prózy s názvom „... A Slovo bolo u Boha ...“. Súťažilo sa v piatich vekových kategóriách v poézii aj v próze. Súťaže sa zúčastnili žiaci z deviatich škôl v Banskej Bystrici a okolí a všetci ukázali obrovský talent, ktorý, veríme, budú rozvíjať aj naďalej a zavítajú k nám aj o rok!

            Srdečne blahoželáme všetkým víťazom, zvlášť Jakubovi Hudecovi (tercia) a Lucii Dekýšovej (II.A), ktorí budú reprezentovať našu školu na celoslovenskom kole súťaže v Bratislave.