• „...A Slovo bolo u Boha ...“

          • Výsledky súťaže

            Aj tento školský rok sa naša škola stala organizátorom diecézneho (krajského) kola súťaže v umeleckom prednese kresťanskej poézie a prózy s názvom „...A Slovo bolo u Boha ...“. Súťažilo sa v piatich vekových kategóriách v poézii aj v próze. Súťaže sa zúčastnili žiaci z desiatich škôl v Banskej Bystrici a okolí a všetci ukázali obrovský talent, ktorý, veríme, budú rozvíjať aj naďalej a zavítajú k nám aj o rok!

            Srdečne blahoželáme všetkým víťazom, zvlášť Veronike Vránskej (III.A) a Nadi Babjakovej (kvinta), ktoré budú reprezentovať našu školu na celoslovenskom kole súťaže v Bratislave. J

             

          • Česko - Slovenská dejepisná súťaž

          • 22. a 23. novembra 2018 sa v Chebe uskutočnilo medzirepublikové kolo ďalšieho ročníka Česko-Slovenskej dejepisnej súťaže. Nášmu družstvu v zložení: Miroslav Mandalík, Filip Vlček  a Matúš Senček sa naň podarilo postúpiť z prvého miesta v krajskom kole. Súťaž sa tentoraz týkala turbulentného obdobia československých dejín 1968-1977. V konkurencii 75 gymnázií sme prešli sitom 4 kôl a podarilo sa nám opäť vylepšiť naše minuloročné maximum, tento rok sme skončili v tretej desiatke štartového kola a spomedzi slovenských gymnázií sme boli šiesti najlepší. 

          • Účasť študentiek na projekte Edu8ed Slovakia

          • Dňa 26.10. sa uskutočnila záverečná konferencia na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave v rámci projektu Educ8ed Slovakia, ktorý bol finančne podporený Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Reprezentovali nás tam 4 študentky septimy - Sára Huťková, Lívia Soláriková, Ivana Longauerová a Viktória Laliová. Na jeseň 2018 sa v rámci tohto projektu študenti zapojili do on-line súťaže mapujúcej poznatky z česko-slovenských dejín. Na pôde KGŠM sa tiež konal workshop zameraný na rozvoj kritického myslenia študentov a beseda s bývalým politickým väzňom.   

          • Zájazd Anglicko 2019

          • Milí študenti, rodičia,

            podobne ako minulý školský rok, aj v tomto roku získala naša škola možnosť zúčastniť sa poznávacieho zájazdu do Anglicka (konkrétne  Hastings - Hrady a zámky južného Anglicka + 1 deň Londýn. Konkrétny program je v priložených súboroch). Termín je výborný, 17. - 22. 6. 2019. Celková cena zájazdu je 302 Eur (pre konkrétny rozpis súm viď súbor Nabídka...)

            V týchto dňoch vyberáme zálohu 120 EUR, ktorú, pokiaľ máte seriózny záujem zúčastniť sa zájazdu, je nutné zaplatiť do 5. 12. 2018 spolu so záväznou prihláškou, ktorú nájdete v prílohe tejto správy spolu s konkrétnejšími informáciami k zájazdu, informáciami pre rodičov a častými otázkami (FAQ). Pokiaľ sa do uvedeného dátumu, nevyzbiera aspoň 22 - 23 zálohových platieb, ponuka zájazdu sa prepočíta podľa aktuálneho kurzu a bude aktuálna ešte 1 mesiac.

            Viem, že mnohí z vás chcú spoznávať nové miesta, krajiny, ľudí a zdokonaľovať sa v anglickom jazyku. Pre vás je táto ponuka, preto verím, že sa v júni vydáme na spoločnú cestu.

            V prípade ďalších otázok sa pokojne obráťte na p. Petra Poliaka.


            Prihlaska-studenti__SK_bez_vychazek(1).doc

            FAQ__2019.pdf

            Informace_pro_rodiceSK.pdf

            Informace_k_zajezdu.pdf

            Nabidka_c.810625.pdf

            Zmena_anglickych_bankovek_a_minci.pdf