• Sviatok hudby

          • Prvý letný deň už tradične patrí Sviatku hudby nielen vo Francúzsku, ale aj u nás v Banskej Bystrici. Z tohto dôvodu Štátna vedecká knižnica zorganizovala dňa 21.6.2018 veľmi peknú akciu - koncert, ktorý sa konal v priestoroch átria. O príjemnú atmosféru sa postarali aj naše talentované speváčky a hudobníčky Mária Vavrúšová (oktáva), sestry Solárikové (kvarta+sexta) a Gabriela Moravčíková (III.A). Dievčatám veľmi pekne ďakujeme za nádhernú reprezentáciu a tešíme sa na ďalšie koncerty na jeseň.

          • Jazykový kvet 2018 Celoslovenské finále Nitra

          •  

             

            Kategórie nemecká dráma prevzatá tvorba a nemecká dráma vlastná tvorba

            Fotogaléria

            1.6.2018 si v náročnej súťaži vybojovali dve prvé miesta žiaci Tercie (Samuel Bartko, Sára Fedoráková, Tomáš Hronček, Lucia Kečkéšová, Martina Kopálová, Nina Kováčová, Agnesa Monišová, Lea Notová, Juraj Širáň, Richard Tokušev) a žiaci Kvarty (Naďa Babjaková, Diana Ďuriančíková, Hana Kmiťová, Žofia Kubašková, Kristína Mozolíková, Ján Murín, Richard Polomský, Samuel Šnek, Katarína Šteruská, Kristína Vajcíková, Patrik Valentíny) s autorom divadla Vojtechom Höhnom zo Sexty.

            Všetkým žiakom srdečne blahoželáme k úspechu a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • Expedícia DofE

          • V sobotu 19. mája 2018 sme sa zúčastnili prvej cvičnej expedície vrámci Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu (DofE), ktorej ciele sme začali na našej škole napĺňať prvýkrát tento školský rok. 11 študentov a dvaja vyučujúci sa vydali po vopred naplánovanej trase expedície v prekrásnom prostredí Poľany, aby prešli 6 hodín po svojich a pritom hľadali rastliny do svojho digitálneho herbára, ktorý bol jedným z cieľov expedície.

            Nakoniec, po prejdených 30 kilometroch, sa skupina utáborila v lese, kde si pripravila večeru a nocľah, ktorý po celodennom snažení padol dobre naozaj každému. Na záver expedície sme si zhodnotili priebeh a nedostatky expedície, ktoré treba odstrániť ešte pred kvalifikačnými expedíciami, ktoré študentov čakajú v polovici respektíve koncom júna. Po absolvovaní dvoch dní a jednej noci a splnení 20 cieľov, ktoré sú spoločné pre účastníkov dobrodružných expedícií DofE po celom svete, sa úspešní študenti stretnú na slávnostnom odovzdávaní brondzových odznakov úspešných účastníkov programu DofE v septembri v Bratislave. A už tam možno začnú premýšľať nad tým, či si trúfnu dosiahnuť aj striebornú úroveň tohto prestížneho ocenenie v niektorom z nasledujúcich ročníkov tohto programu.

          • Hlasujte za náš projekt!

          • Katolícke gymnázium sa zapojilo do projektu, v ktorom môže získať finančné prostriedky na zlepšenie vybavenia telocvične a podarilo sa mu postúpiť do užšieho výberu. Hlasovať môže každý dospelý človek. Ak ste už dosiahli 18 rokov a chcete pomôcť našej škole, neváhajte a hlasujte za nás! Oslovte tiež čo najviac Vašich príbuzných a známych a požiadajte ich, aby za nás hlasovali. Nie je to nič zložité. Stačí kliknúť na priložený link, kde sa dozviete viac o našom projekte a budete zaň môcť zahlasovať. Ďakujeme.